Zondag 27 oktober 2024: Paddenstoelenwandeling in het gebied van het Plan Boommarter (Gebied gelegen ten zuidoosten van de stad Halle)

Scherpe schelpzwam

Het Hallerbos ligt ten zuiden van Brussel, vlakbij het bedevaartsoord Halle, op de grens met het Waals gewest. Het telt meer dan 600 Ha. Door het Plan Boommarter zal het bos aansluiten bij kleinere natuurreservaten in de buurt.

Zie ook : https://www.pajot-zenne.be/projecten/plan-boommarter.

We vertrekken aan de kerk van Lembeek, via de Berendries, het Maasdalbos, het Lembeekbos en terug naar Lembeek (ongeveer 7,5 km). Tijdens de wandeling gaan we actief op zoek naar paddenstoelen.

Het volledige projectgebied is ongeveer 2000 hectare groot en bevat naast het Hallerbos en het Lembeekbos verschillende kleinere natuurreservaten. We horen waarom het plan Boommarter is ontstaan en hoe het steeds meer concrete vorm krijgt via realisatie van kleine landschapselementen, bosuitbreiding, niet-bos-habitats. Alles gebeurt in samenspraak met Natuurpunt, het Agentschap voor Natuur en Bos en de stad Halle. Het Regionaal Landschap  Pajottenland en Zennevallei verzorgt het logistieke secretariaat.

Johan is onze natuurgids, bezieler van het Plan Boommarter, bestuurslid van Natuurpunt Halle en co-auteur van het via crowdfunding gerealiseerde boek ‘Het Hallerbos’ (ISBN : 9789082804416).

https://winkel.natuurpunt.be/het-hallerbos.html

Praktisch

  • Zondag, 27 oktober 2024, van 10 uur tot 2de helft namiddag;
  • Plaats van afspraak : Lembeek, achter de kerk op het Stevens-de Waelplein;
  • Het traject laat niet toe deel te nemen met een rolstoel of kinderwagen;
  • Breng een lunchpakket en water mee;
  • Verrekijkers en loepen kunnen van pas komen;
  • HONA-Contactpersoon: Christel Eyckmans, christel1eyckmans@gmail.com, +32 499 985 227